21 Şubat 2014 Cuma

Mezelerin Kraliçesi.. Çerkez Tavuğu



Malzemeler : 


1/2 tavuk göğüs ve but tarafı
2 dilim bayat ekmek içi
1/2 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber (isteğe bağlı acı olabilir)
1 diş sarımsak (Benim tercihim) 
Karabiber
Tuz 

250 gr. ceviz içi

Hazırlanışı :


Tavuğu temizleyip haşlayın. Cevizi ayıklayıp rondo da (Orijinal yapımda kıyma makinesin de ve çekerken altına konan bir kase yardımı ile damlayan ceviz yağı alınıp üstüne gezdirilirdi) önce bir kere çekin sonra içine bayat ekmeği ve kırmızı biberi koyup tekrar edin. Tavuğun suyundan kepçe kepçe koyarak (sıcakken) cevizi sulandırın ve boza kıvamına gelinceye kadar su ilave edip tuz ve kırmızı biber atıp istediğiniz acılığa getirin.
Tavuk etlerini kemiklerinden ayırıp ufak parçalar halinde didikleyin. içine tuz ve karabiber serpip servis tabağına koyun.

Üstlerine cevizli karışımı dökerek etleri tamamen kapatın. Üst kısmını da bir kenara ayırdığınız ceviz yağı ve maydanoz yapraklarıyla süsleyip servis yapın.(Şimdilerde aktarlarda ceviz yağı satılıyor.Ben üzerine ondan damlatıyorum.)


TARİF
: ERDAL DALBOYUN

4 yorum:

  1. Bayılırım bayılırım. Hafta sonu da gelmişken
    Ellerine sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haftanın son iş günü biraz keyif yapalımmm (: teşekkürler...

      Sil
  2. Hiç denemediğim ama hep aklımda olan bir tarif.
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil