23 Ekim 2015 Cuma

Önümüzde Tatlı Bir Kış Var... AYVA REÇELİ


Malzemeler:


2 kg.ayva
900 gr.toz şeker
1 limon suyu

2 çubuk tarçın
750 Gr. Kaynar su




Yapılışı:

Ayvaların kabuklarını soyup içlerini 

ayıklıyoruz.Rendenin kalın tarafı ile 

rendeliyoruz.Bu şekilde yaklaşık olarak 1.250 Gr. 

Rende ayvamız oluyor.Ayvayı 

pişireceğimiz tencereye aktarıp üzerine 900 gr. 

Toz şekerimizi serpiştirip en az 4 saat 

suyunu salması için bekletiyoruz.Daha sonra ocağa koyup içine tarçınları da ilave 

ederek ocağı açıyoruz.Kaynamaya başlayınca suyumuzu ilave ediyoruz.(Suyu ilave 

etmemizin sebebi,ayvada bulunan jelatinin aşırı koyulaşmasını engellemektir.)yaklaşık 

45 dakika kaynattıktan sonra limonu ilave ediyoruz.10 Dakika daha kaynatıp ocağı 

kapatıyoruz.İçinden tarçınları çıkartıyoruz.Soğuduktan sonra kavanozlara koyup ışık 

görmeyen bir yerde saklıyoruz.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder