1 Ekim 2015 Perşembe

ŞAKŞUKA


Malzemeler:



½ Kg.Kemer patlican
½ Kg.Sakız kabak
½ Kg.Patates
250 Gr.Sivri biber
750 Gr.Domates
1 Baş sarımsak
1 Küçük kutu konserve bezelye.

Kızartma için sıvı yağSos için 1/2 çay bardağı zeytinyağı


Hazırlanışı:


Öncelikle sarımsakları ayıklayıp küçük küçük doğrayalım.(Ben 1 baş yazdım ama sizin tercihinize göre azaltıp arttırabilirsiniz)Domatesleri rendeleyelim. Konserve bezelyeyi çok iyi yıkayıp süzülmeye bırakalım.
Daha sonra patateslerle kabakları soyalım,patlicanları alacalı soyalım.Tüm sebzeleri Okey zarı büyüklüğünde küp doğrayalım.Patetes ve patlicanları ayrı ayrı suya koyalım(Patlicanı tuzlu suya).Sivri biberleri halka halka doğrayalım.
Kızartma yağını ocağa koyup ,önce patatesleri sonra kabakları ve en sonda patlicanları kızartalım.Tüm sebzeleri genişçe bir servis tabağına alalım.
Diğer taraftan:Doğradığımız sivribiberleri zeytinyağı ile beraber tencereye alalım.Biberler kızarınca rendelenmiş domatesleri ilave edelim.Domatesler kıvam alıp suyunu çektikten sonra tuzunu ve bezelyeleri ilave edelim.Bir taşım daha kaynatıp söndürelim.
Sos ılınınca kızaran sebzelerimizin üzerine döküp bir kere karıştıralım.Şakşukamız hazır.


Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder