Malzemeler
1 Adet iri kereviz kökü
2 adet limonun suyu
4 Yemek kaşığı mayonez
2 Yemek kaşığı süzme yoğurt
2 diş sarımsak
Sızma zeytinyağı
Yapılışı
Genişçe bir kasenin içine 1 litre kadar içme suyu alalım.Limonları bu suyun içine sıkalım.Kerevizimizin dış kabuğunu soyalım,rendenin kalın tarafı ile limonlu suyun içine rendeliyelim.Limonlu suyun içine rendelersek kerevizimiz kararmaz .Yoksa kararma yapar buda salatamızın görüntüsünün kötü olmasına sebep olur.
Diğer tarafta sarımsağımızı soyup eziyoruz.Mayonez,yoğurt ve sarımsağı karıştırıyoruz.
Rendelediğimiz kerevizi limonlu sudan alıp suyunu çok iyi sıktıktan sonra mayonezli karışıma ilave edip karıştırıyoruz.
Servis tabağımıza alıp üzerine sızma zeytinyağı gezdirip afiyetle tüketiyoruz.
Bu şekilde yapıldığında ;Kerevizin kokusundan eser kalmıyor ve benim gibi kereviz sevmeyenler dahi zevkle tüketiyor.
Diğer tarafta sarımsağımızı soyup eziyoruz.Mayonez,yoğurt ve sarımsağı karıştırıyoruz.
Rendelediğimiz kerevizi limonlu sudan alıp suyunu çok iyi sıktıktan sonra mayonezli karışıma ilave edip karıştırıyoruz.
Servis tabağımıza alıp üzerine sızma zeytinyağı gezdirip afiyetle tüketiyoruz.
Bu şekilde yapıldığında ;Kerevizin kokusundan eser kalmıyor ve benim gibi kereviz sevmeyenler dahi zevkle tüketiyor.
ziyaretiniz için tesekkür ederim.her zaman beklerim.takipteyim.sevgiler.
YanıtlaSilhem sağlıklı hem lezzetli
YanıtlaSilellerinize sağlık
Bir yanımız Kıbrıslı olduğu için severiz kerevizi :)
YanıtlaSilbalayımı orada yaptım,benim içinde oldukça özel bir yer :)
Sil