12 Ekim 2015 Pazartesi

Etinden sütünden işkembesinden.... İşkembe Mezesi !




Malzemeler


½ Kg.Dana işkembesi
1 baş sarımsak (8-10) diş
1 Su bardağı sızma zeytinyağı
1 çay bardağı üzüm sirkesi

1 yemek kaşığı pul biber
Tuz





Hazırlanışı:

İşkembeyi akar çeşme altında çok iyi yıkayın.Herşeyden önce işkembeyi güvendiğiniz bir sakatatcıdan alın.Çünki temizlemiyorlar yıkayıp kostikle beyazlatıp satıyorlar.Bir tencereye işkembelerin üzerini geçecek kadar kaynar su koyun ocağa koyup su kaynamaya başlayınca yarım saat pişirin.Suyunu süzün.Bu suyu atın.İşkembenizin iç kısmının üzerine bıçağınızı balığın pulunu alır gibi sürün eğer hiçbir kalıntı çıkmıyorsa işkembeniz temizdir.Eğer çıkıyorsa işkembenizi kazıyarak temizleyin.Daha sonra İşkembeyi düdüklü tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ve tuz koyarak ocağa alın.Ötmeye başlayınca yarım saat pişirelim.Ocağı söndürüp kapağını açmadan kendi halinde havasının çıkmasını bekleyelim.
Diğer taraftan sarımsakları ayıklayalım havanda tuz ile çok iyi dövelim.Havanın içindeyken önce zeytinyağını dökelim havanın tokmağı ile ezerek sarımsak ile yağın mayonez kıvamına gelmesini sağlıyalım.Daha sonra pul biberi ve sirkeyi ilave edelim.Karıştırdıktan sonra ,küçük kareler şeklinde doğradığımız işkembelerin üzerine döküp karıştıralım.Eğer bir saat kadar bu sosta dinlendirirsek daha lezzetli olacaktır.Afiyet olsun.
Ben üzüm sirkesi yerine yarı yarıya “beyaz şarap ve kırmızı şarap sirkesi” kullandım.
Bu mezeyi ılık yerseniz daha güzel oluyor.Soğuyunca işkembe sertleşebiliyor.

1 yorum:

  1. Merhabalar, çok farklı bir tarif ellerinize sağlık.

    Saygılar.

    YanıtlaSil