23 Şubat 2014 Pazar

ikisi bir arada... karnıbahar için alternatifler..

KARNABAHAR SALATASI

MALZEMELER
1/2 karnıbahar
1 tane havuç
1 tane orta boy patates
1 diş sarımsak
taze nane
tuz
karabiber
toz kırmızı biber
sıvıyağ

ÜZERİ İÇİN
1-2 yemek kaşığı yoğurt
1 diş sarımsak
mayonez
dereotu

YAPILIŞI
  • Patatesleri küçük küp doğrayın,karnıbaharı küçük doğrayın yada dallarına ayırın,havucu ince halkalar şeklinde doğrayın.
  • Tavaya az sıvıyağ koyup sarımsağı rendeleyin ve az çevirip patatesi,havucu ekleyin az pişirip karnıbaharı tuz ve baharatları ekleyip kapağı kapalı şekilde sebzeler istediğiniz yumuşaklığa gelene dek pişirin ve servis tabağına alın..
  • Üzerine  taze nane yapraklarından az serpiştirin..
  • Bir kasede üzeri için olan malzemeleri karıştırıp karnıbaharların üzerine gezdirin..


    Tarif : 

     !!!Tuğba Mutfakta!!!





Karnabahar Kızartması
MALZEMELERİ:
    • Küçük boy karnabahar
    • 2 adet yumurta
    • Bir su bardağı un
    • Bir buçuk su bardağı su
    • Yeteri kadar tuz, karabiber
    • 1 su bardağı sıvı yağ
    • Yarım limonun suyu
YAPILIŞI:
(1) Karnabaharımızı çiçeklerine ayırarak temizliyoruz. Bir tencerede suyumuzu kaynatıyoruz ve biraz toz şeker katıp, karnabahar çiçekleri yumuşayana kadar haşlıyoruz. Çok yumuşatmıyoruz ki kızartırken ayrılmasın.
(2) Bir kasede unumuzu, yumurtamızı, suyumuzu, limon suyumuzu ve tuzumuzu koyarak çırpıyoruz. Koyu olmasına dikkat ediyoruz.
(3) Kızartma için ayırdığımız yağımızın yarısını tavaya koyup, kızdırıyoruz. Diğer yarısını da yağ azaldıkça ekliyoruz. Haşlanmış karnabaharlarımızı tek tek yaptığımız unlu karışıma batırıp, yağa atıyoruz. İyice kızardıklarına emin olunca tavadan alıp, sıcak olarak servis yapıyoruz.

yenmeden evvel yağını almayı unutmuyoruz, afiyet olsun (:

2 yorum:

  1. ailecek çok severiz karnabaharı. Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor...

    http://ebruliyemektarifleri.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. teşekkürler : ) standartların dışında denemeler ...

    bu arada memnun oldum tanıştığımıza :)

    YanıtlaSil